30 Eylül 2013 Pazartesi

Diyet Çorbaları

Diyet yapın ya da yapmayın her yemeğe mutlaka çorba içerek başlayın


Ve eğer diyet yapıyorsanız, zayıflamak istiyorsanız, diyet yaparken zorluk çekmek istemiyorsanız, daha sağlıklı, doyurucu ve besleyici bir diyet yaparak hızla kilo vermek istiyorsanız daha çok çorba için. İstediğiniz kadar çorba içerken hem doyun hem de kilo verin. Diyetisyenler sık sık dile getiriyor bu durumu ve pek çok diyet uzmanı mutlaka bol bol çorba içilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Zayıflamayı kafanıza koyduysanız eğer sık sık ve bol bol beyaz lahana çorbası, soğan çorbası, brokoli, kabak, sakız kabağı, pazı ve daha pek çok sebzeden değişik çorbalar yaparak her öğünde 1 kase tüketin. Çorbalara yoğurt eklenebilir ama beyaz un kesinlikle eklenmemelidir.
Diyet yaparken içebileceğiniz çorbalar
MERCİMEK ÇORBASI
Bol lif ve protein içerir. Özelilikle B vitaminini içerir. Ayrıca mineraller açısından da zengin bir besindir. Demir, Kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor içerir. Mercimeğin besin değeri oldukça yüksek bir kuru baklagil’dir. Kalp ve damar sağlığımızı için iyi bir besin kaynağıdır. Kabızlığı giderir. Enerji verir ve ayrıca yorgunluğu giderir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Protein oranı yüksektir. Posa oranınız artmış olur. Yüksek oranda potasyum içerdiği için yüksek tansiyonu düşürür.
YOĞURT VE YAYLA ÇORBASI
Yoğurt ve yayla çorbası yoğurtla yapıldığı için, yoğurdun bize çok faydası vardır. Yoğurt yüksek kolesterole iyi gelir ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır. Yoğurt, kalsiyum ve protein içerir.
SEBZE ÇORBASI
Bol vitamin ve mineral içerir. Sebze çorbaları bizi kalp krizinden korur. Kabızlığı önler.
DOMATES ÇORBASI
içerdiği likopenle sizi kanserden korur. Domates liften zengin bir besindir. Kolesterol ve kan şekerini dengede tutar.
ET SUYU VE TAVUK SUYU ÇORBASI
Ekstra yağ ilave etmenize gerek yoktur. Enerji verir ve tok kalmanızı sağlar. Tavuk kırmızı et’e göre daha düşük oranda yağ içerdiği için kalp krizi riskini azaltır.
BROKOLİ ÇORBASI
Brokoli vitaminden zengin ve lif oranı yüksek bir sebzedir. Brokoli A, C ve E vitaminini içerir. İçerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Bizi kanserden korur.
BALIK ÇORBASI
Balık kalp hastalığını ve felci önler. Kolesterol için faydalıdır. Kemikler için yararlıdır. Şeker hastaları içinde faydalıdır.
ISPANAK ÇORBASI
Ispanak, vitamin ve protein açısından çok zengin bir besindir. A,C ve E grubu vitaminleriyle, demir, fosfor, magnezyum ve iyot gibi mineralleri içerir. Birçok hastalıklara faydası vardır. Kanserden, Kalp ve damar hastalıklarından korur. Ayrıca Ispanak kansızlığa iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır ve kolesterolü düşürür. Zihni kuvvetlendirir.
TARHANA ÇORBASI
Tarhana likopen içerdiği için çok faydalı bir besindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Gribe karşı birebirdir. İştah açıcıdır. Bağırsak florasını düzenler ve ayrıca sindirimi kolaylaştırır.
MANTAR ÇORBASI
Mantar, protein ve demir açısından çok zengin bir besindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnç sağlar. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir besindir. A, B, D ve K vitaminlerini ve potasyum, kalsiyum, fosfor ve bakır minerallerini içerir. Protein değeri yüksek bir besindir, bu yüzden mantar et ile besin değeri aynıdır. Kolesterolü düşürür ve kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Ayrıca, mantar çorbası çocukların gelişimi içinde faydalıdır.
KEREVİZ ÇORBASI
Kereviz oldukça besleyici bir besindir. Birçok vitamin ve mineralleri içerir. İçerdiği vitaminler A, B ve C vitaminleridir. Fosfor, bakır, çinko ve selenyum minerallerini içerir. Romatizma ve gut şikâyetlerini azaltır. İştah açıcıdır. Öksürüğü keser ve kanı temizler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder