30 Eylül 2013 Pazartesi

göz şekillerine göre makyaj

Makyaj yaparken yüz tipinize dikkat etmeniz gerekir. Her makyaj stili, her yüze uygun olmaz. Aynı durum, göz makyajı içinde geçerli…
Başkasında çok beğendiğiniz göz makyajını kendinize yakıştırmamanızın nedeni de tam olarak bu.
Göz tipinizi öğrenip, ona uygun yapacağınız makyaj, hem gözlerinizi ortaya çıkartacak hem de size çok yakışacaktır.
Ayrık gözler
Gözleriniz birbirinden ayrıksa makyajınızı yaparken göz içlerinizi daha ön plana çıkartmanız gerekir. Gözleri birbirine yakınlaştırmak için burnun köküne koyu renk fondöten sürülmeli, kaşlara doğru yayılmalıdır. Yoğun maskara sürerek dikkati kirpiklerinize çekebilirsiniz.
Yakın gözler
Gözlerinizin arasındaki mesafe az ise yakın gözlere sahipsiniz. Yakın göz makyajında dikkat gözünüzün kuyruk kısmında olmalı. Bu nedenle maskarayı yalnızca gözün dış ucundaki kirpiklere uygulayın. Göz pınarından göz kapağının ortasına kadar açık renk far kullanın. Eyelinerı göz pınarına yakın sürmek gözlerinizi daha bitişik gösterir. Eyelinerı gözkapağının ortasından başlayarak gözün dış ucuna doğru çekin ve dağıtın.
Küçük gözler
Küçük gözlere sahipseniz, makyajla daha büyük gösterebilirsiniz. Açık renkte bir kalemi gözünüzün iç tarafına sürerek aydınlık verebilir ve daha büyük gözükmelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca kirpik üzeri ve kaş altlarına açık renkli far kullanılarak daha iri bir görünüm sağlayabilirsiniz. Göz kapağınıza açık renkli far sürün ve orta koyulukta mat bir far ile gölgelendirin. Alt ve üst kirpiklerinize maskara sürmeyi unutmayın.
Çıkık gözler
Çıkık gözleriniz varsa doğru far tekniği ile mükemmel göz makyajına sahip olabilirsiniz. Göz kapağını koyu renk far ile gölgelendirerek kaşa doğru açılan bir renk oluşturun. Koyu renkler gözlerinizi olduğundan daha basık göstereceği için dumanlı göz makyajı tam size göre.
Çukur gözler
Çukur gözler olduğundan daha küçük görüldüğü için birkaç teknik ile daha belirgin hale getirmek gerekir. Bunun için gözkapağınıza uçuk bir renk sürüp, farı çukurun hemen yukarısına kadar yaymalısınız. Kalem ve diplinerı göz kapağınıza ince bir şekilde çekmeye özen gösterin ve maskarayı üst bölüme yoğun, alt bölüme de daha hafif bir şekilde uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder