30 Eylül 2013 Pazartesi

makyajın püf noktaları



Doğru yapıldığında makyaj, sizi olduğunuzdan farklı gösterebilir. Bunun için fondöten, pudra, allık, rimel ve ruj beşlisini yakından tanımak gerek.
Cilt tipinize uygun fondöten
    Fondöten, yüzünüze pürüzsüzlük sağlar ve onu makyaja hazırlar. Düzgün görünümlü bir ten ve makyajda başarılı bir sonuç için fondöten seçimi çok önemlidir. Kullandığınız fondötenin yapısı ve rengi cildinizin tipine ve rengine uygun olmalıdır. Cilt renginizden daha açık bir fondöten rengi seçmek akıllıca olacaktır. Fondöten her zaman temiz ve nemlendirilmiş cilde uygulanmalıdır.
Toz ve kompakt pudra farkı!
    Pudra, makyajın vazgeçilmezidir. Teni matlaştırır, bütünlüğü sağlar ve fondöteni sabitler. İki türü vardır. Toz pudralar, çok ince ve hafif bir yapıya sahiptir, fondöteni matlaştırır ve şeffaf bir görünüm sağlar. Kompakt pudralar ise, taşınma ve kullanım kolaylığından dolayı daha çok tercih edilir. Makyajı sabitlemek ve Gün boyu rötuş yapmak için idealdirler. Toz pudralara göre daha pudralı bir sonuç verirler.
Canlılığın sırrı: Allık
    Allık, yüze mutlu bir görünüm verir ve cilde canlılık kazandırır. Göz ve dudaklar arasındaki renk dengesini koruduğu için seçtiğiniz rengin ruj renginizle uyumuna özen gösterin. Giyeceğiniz kıyafetle de uyumlu olmalıdır.
Rimel ile anlamlı bakış
    Rimel, bakışlarınıza yoğunluk, anlam ve güç kazandırır. Yorgun görünümü bir anda yok eder, canlılık verir. Seçtiğiniz rimelin özelliğine göre, kirpiklerinizi uzatabilir, kıvırabilir ya da onlara Hacim kazandırabilirsiniz. Seçim sizin! Rimelin iyi tutması için kirpikler temiz ve kuru olmalıdır.
Finali ruj ile yapın
    Makyajı tamamlayan son dokunuştur. İyi uygulanmış bir ruj yüzünüzü anında canlandıracak hatta gözlerinizin parlaklığını bile vurgulayacak güçtedir. Renk seçiminizde dudaklarınızın biçimini de göz önünde bulundurun. Dudaklarınız dolgunsa, mat rujları, ince ise, koyu renkli parlak rujları tercih edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder