30 Eylül 2013 Pazartesi

evde pedikür nasıl yapılmalı



Gerekli Malzemeler:
  • Kâğıt törpü
  • İçine ayaklarınızı sığdırabileceğiniz plastik bir leğen
  • Et makası
  • Topuk törpüsü
  • Kâğıt havlu
  • Aseton
  • Oje
  • Pamuk
  • Kolonya
Başlaman önce şunu belirtmeliyim ki pediküre başlamak için en uygun zaman banyo sonrasıdır. Çünkü o zaman topuğunuz iyice yumuşamış ve tırnaklarınız esnemiş olur. Şimdi pediküre başlayabiliriz 
  1. İlk başta ojeniz varsa onları temizleyin.
  2. Ayaklarınızı ılık su ve bulaşık deterjanı veya sıvı sabun koyduğunuz leğene sokun. Ayaklarınızın ikisini aynı anda sokabilirsiniz. Topuklarınız iyice yumuşayana kadar bekleyin.
  3. Tırnaklarınızı istediğiniz uzunlukta kesin ve törpüyle şekil verin.
  4. Şimdi sıra tırnak etlerinizi temizlemede: Önce etlerinizi geriye doğru itin. Sonra et makasıyla etleri kesin ama bu aşamada etinizi derin kesmemeye ve kanatmamaya dikkat etmelisiniz.
  5. Şimdi topuğunuzun ne ıslak ne de kuru olmasına dikkat edin ve topuk törpüsüyle topuklarınızı ovalamaya başlayın. Bittikten sonra topuklarınızın ne kadar yumuşak olduğuna sizde şaşıracaksınız.
  6. Kolonyayla ayaklarınızdaki ve etlerinizdeki mikropları kırın.
  7. Aynı işlemleri sırasıyla diğer ayağınıza da uygulayın.
  8. Şimdi dilediğiniz renkteki ojeyi sürebilirsiniz. Oje sürmeye başlamadan önce parmaklarınızın arasına pamuk koyarak parmak mesafenizi açmanızı öneririm. Böylece tırnaklarınız birbirine değmeyecek ve ojeniz bozulmayacaktır. Ojeniz kuruyana kadar pamuklar kalabilir.
  9. Son aşama olarak da aletlerinizi kolonyayla temizleyin
Ayak bakımı yapmak için en uygun zaman banyo sonrasıdır. Banyonun ardınd an cilt daha yumuşak, tırnaklar ise daha esnek hale gelir.Bu nedenle yapılacak tüm işlemler daha da kolaylaşır.
  1. Ayaklarınızı on dakika kadar ılık su doldurulmuş ve bir kaşık tuz atılmış kabın içinde bekletin. Daha sonra ayaklarınızı sudan çıkartarak durulayın. Topuklar gibi ölü deri yüzünden kalınlaşmış bölgeleri ponza taşıyla ovun. Tahrişlere yol açmamak için cildin hassas olduğu yerleri ovmaktan kaçının.
  2. Şimdi sıra etlerinizde; küçük bir tahta çubukla iyice yumuşamış olan etleri içeri doğru itin. Bu yöntemin tırnak etlerini kesmeye kıyasla hem çok daha kolay ham de daha risksiz olduğunu unutmayın. Sadece tırnakların, özellikle de baş parmak tırnaklarının kenarlarında bulunan ölü derilerin ucunu kesebilirsiniz, çünkü bunlar bazen geriye itilemeyecek kadar serttir.
  3. Bundan sonra yapılacak son iş tırnakları kesmek. Bu işlemde en fazla dikkat etmeniz gereken nokta tırnakların yanlarını çok derin kesmemek ve küt bırakmamak. İçeri doğru fazla fazla kesilerek oyulan tırnak kenarları ileride batık tırnak oluşmasına yol açabilir ki bu da son derece can sıkıcı, acı verici bir durumdur.
  4. Şimdi tırnaklarınızı törpülemeye başlayabilirsiniz ama metal bir törpüyle değil! Son zamanlarda çıkan kalın karton törpüler bu iş için çok daha uygun, çünkü tırnakları kırmıyorlar.Törpüledikten sonra ayaklarınızı tekrar durulayın ve kurulayın.
  5. Artık sıra işin en zevkli kısmı olan ojeyle pedikür işlemini tamamlayabilirsiniz. Yalnız bu işleme başlamadan önce parmaklarınızı bir parça pamuk yardımıyla ayırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder