30 Eylül 2013 Pazartesi

yağlı saçlar için

Yağlı saçlar diğer saçlara göre temizlenmesi ve bakımı en zor saçlardır. İşte sizlere yağlı saçların bakımı ile ilgili püf noktaları:
Bakım: Saçınızın yağlı görünmemesi için sık sık yıkamanız şarttır. Fazla yağı alıp, gözenekleri sıkıştıran özel bir şampuan kullanmalısınız.
Saç Derinizi Yatıştırın: Yağ üretimini yeniden normal dengesine kavuşturabilirsiniz. Aktarlardan bulabileceğiniz doğal kil ile yapacağınız saç maskesi, saçınızın daha uzun sürede yağlanmasına yardımcı olur. Bunun için maskeyi 5-10 dakika bekletip saçınızı şampuanlamanız yeterli.
Zorlamayın: Saç derinizi yıpratabilecek her şeyden kaçının. Saçınızı fazla sıcak fönle kurutmayın. Hatta en iyisi kendi kendine kurumaya bırakmaktır. Sadece ılık suyla yıkayın ve çok fazla taramaktan kaçının
Yağlı saçların bakımı için 1. öneri
Yağlı bir saç için en etkili bakım ürünü elma sirkesidir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra son durulama suyunuza bir çay bardağı kadar elma sirkesi karıştırırsanız saçlarınızın daha parlak ve daha az yağlanan bir yapıya kavustuğunu göreceksiniz.
Yağlı saçlar bakımı için 2. öneri
Bir diğer öneri ise Limon durulaması; yağlı saçlar için 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu ve 1 tatlı kaşığı dolusu incekıyılmış ıhlamur, yarım litre soğuk suya eklenir ve kaynama derecesine kadar ısıtıldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır ve süzülür. 8 limonun suyu ile birlikte, hepsi bir şişeye veya kavanoza aktarılır ve çalkalanarak 2 gün bekletilir. Saçlar yıkandıktan sonra, 1 litre ılık durulama suyuna, şişedeki sıvının 1/8 bölümü eklenir ve durulama yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder